Wat is marketing automation

You are here:
< Back

Marketing automation is toepassing die automatisch marketingprocessen en multifunctionele campagnes over meerdere kanalen beheert.

Met marketing automation kunnen bedrijven klanten targeten met geautomatiseerde berichten zoals e-mail, internet, sociale media en andere berichten. Berichten worden automatisch verzonden, volgens een workflow.

Marketing- en verkoopafdelingen gebruiken marketing automation om online marketingcampagnes en verkoopactiviteiten te automatiseren om zowel de omzet te verhogen als de efficiëntie te maximaliseren. Wanneer automatisering effectief wordt gebruikt om herhaalde taken uit te voeren, zijn medewerkers vrij om andere taken aan te pakken.

Marketing automation helpt bij leadgeneratie, alsook bij het meten van ROI voor campagnes.


Wat doet marketing automation?

Marketing automation zijn een aantal hulpmiddelen die zijn ontworpen om een ​​de meest tijdrovende taken van de moderne marketing- en verkooprollen te vereenvoudigen.

Met marketing automation kun je een digitale marketingstrategie implementeren zonder handmatig op “verzenden” te hoeven klikken voor elke e-mail, bericht, campagne of post die je maakt.