Wat is website hosting

You are here:
< Back

Elke website heeft hosting nodig. Het is de fysieke locatie van je website op internet, een online storage center waarin informatie, afbeeldingen, video’s en andere content van een website zijn ondergebracht. Webhostingserviceproviders onderhouden de server waarop de gegevens van je website zich bevinden en beheren ook de technologie waarmee een website-verbinding met internet maakt.

Website-hosting wordt meestal gemeten in de hoeveelheid schijfruimte die je op de server krijgt toegewezen en de hoeveelheid gegevensoverdracht of “bandbreedte” die je nodig hebt voor toegang tot de server.

Als je bijvoorbeeld veel klanteninteractie op je website hebt, zoals bestanden om te downloaden, dan maak je meer gebruik van de server en heb je meer overdracht ruimte voor webhosting nodig dan iemand die alleen tekst op zijn website heeft staan. Hoe meer “items” of “tekst” je op je site hebt (zoals foto’s, kaarten, Pdf-bestanden, enz.), Hoe meer schijfruimte je nodig hebt voor het hosten van websites.

Webhosting maakt het voor bezoekers mogelijk om de informatie van je site te bekijken wanneer ze een domeinnaam intypen. Maar een webhostingservice doet veel meer dan dat. Het kan helpen je site up-and-running te houden – 24/7.