Wat zijn de voordelen van WordPress

You are here:
< Back

WordPress beheert bijna een derde van de websites van de wereld, van kleine persoonlijke blogs tot de complexe sites van grote bedrijven zoals Sony, Time Inc., de New York Post en NBC. WordPress is slechts een van de site-builders en content managementsystemen die gebruikers gratis kunnen downloaden en installeren. WordPress heeft unieke functies waardoor het tot het populairste content beheersysteem hoord dat nu wordt gebruikt.

 

WordPress vs. de competitie

WordPress staat bovenaan de lijst met de drie meest gebruikte sitebouwpakketten ter wereld, gevolgd door Joomla en Drupal.
Ze zijn allemaal gratis te downloaden en te gebruiken, ze hebben allemaal ontelbare add-ons voor gespecialiseerde functionaliteit en ze kunnen allemaal worden aangepast aan de behoeften van individuele gebruikers.

Maar zowel Joomla als Drupal vereisen een bepaald niveau van technische knowhow en bekendheid met HTML en de programmeertaal PHP. Met WordPress kunnen ervaren gebruikers ook op dat niveau werken, maar in tegenstelling tot Joomla en Drupal heeft het ook functies voor beginners, zodat ook beginners snel een site kunnen opzetten zonder kennis van code of programmering te hebben.

Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van WordPress voor het opzetten en uitvoeren van een zakelijke of persoonlijke site.

1. Flexibel en aanpasbaar

WordPress wordt gebruikt om complexe sites te maken voor grote multinationals, het wordt voor kleine bedrijven gebruikt en om een persoonlijke blog te maken. WordPress-sites kunnen full-service e-commerce winkels zijn, een portfolio presenteren of een sociaal netwerk, een groep of een podcast hosten. Ongeacht de eisen van een bedrijf, het basispakket van WordPress met daarbij de vele plug-ins kan een site helemaal afmaken. Dankzij de vele keuze uit thema’s en makkelijke toegang tot de bronbestanden, is WordPress ook eindeloos aanpasbaar aan de veranderingen die een bedrijf graag wil.

 

2. Gebruikersvriendelijk – zelfs voor beginners

Een WordPress-site kan binnen enkele minuten worden geïnstalleerd, zelfs zonder technische expertise. Alles wat een gebruiker nodig heeft, is een domeinnaam en een hostingaccount. WordPress kan gratis worden geïnstalleerd via je WordPress hostingprovider of rechtstreeks vanuit WordPress.org worden geüpload. WordPress heeft een makkelijk te beheren Admin-dashboard alle functies die nodig zijn om belangrijke functies zoals de kop en lay-out van een site aan te passen en direct pagina’s en berichten aan te maken.

 

3. Thema’s bieden meerdere opties

WordPress-thema’s geven gebruikers veel keuzes over hoe het uiterlijk van een site eruit komt te zien. Veel van deze thema’s zijn direct beschikbaar via de WordPress-themadirectory. Daarnaast heb je ook nog eens ontzettend veel keuze uit thema’s om te kopen via designmarktplaatsen en externe ontwerpers over de hele wereld. Thema’s kunnen live worden bekeken en geïnstalleerd, waarna je het thema kunt aanpassen naar eigen style.

 

4. Plug-ins breid functionaliteit uit

WordPress heeft alle elementen die nodig zijn om een ​​basissite te maken, maar veel gebruikers willen meer gespecialiseerde functies die te maken hebben met de specifieke behoeften van een site. Er zijn duizenden plug-ins te vinden die handig zijn om je site te verbeteren. Plug-ins zijn klein stukjes code die ontworpen zijn om een specifieke taak uit te voeren. Zo zijn er plug-ins voor winkelwagentjes, contactformulieren en meer toe te voegen aan een website.

 

5. WordPress Sites Rang Hoog

Vindbaarheid is de belangrijk om gevonden te worden in Google en andere zoekmachines. WordPress-sites kunnen hoog scoren doordat je makkelijk gegevens en teksten kunt aanpassen. Daarnaast zijn er plug-ins verkrijgbaar als SEO-hulpmiddel. Met deze plug-ins kun je de site zo goed mogelijk optimaliseren.

 

6. WordPress-sites zijn mobiel vriendelijk

Websites moeten er op elk apparaat goed uitzien. WordPress biedt een groot aantal mobiel vriendelijke themaontwerpen aan.
Met plug-ins kun je het thema verder optimaliseren mocht je dit willen.

 

7. WordPress-sites hebben een ingebouwde blog

Omdat WordPress een content managementsysteem is, heeft het meerdere functies die het publiceren van content eenvoudig maken.
Een daarvan is een ‘ingebouwde’ blogfunctie die vanaf elk apparaat op elk gewenst moment kan worden geopend, zodat gebruikers die een blog aan hun website willen toevoegen, er niet apart één hoeven te maken.

8. De ondersteuning voor WordPress-community biedt

Omdat WordPress gratis is en een open source is, wordt het ondersteund door WordPress gemeenschappen over de hele wereld.
Deze community van WordPress zijn verantwoordelijk voor het wijzigen van de bronbestanden en het up-to-date en veilig houden van WordPress.